Myconfidence.dk

 
Home Ædelsten
 
 
Akvamarin. 


 

Akvamarin er en billig ædelsten og krystaller er til at få i en hver stenbutik.
Findested:  Brasilien, Madagaskar, Ural, Sri Lanka.

 Hårdhed: 
Vægtfylde:  2,7

 

 

 

 

Akvamarinens forskellige blå nuancer har forskellige navne. Den sjældne intense blå akvamarin fra Santa Maria de itabira minen i Brasilien, som begejstrer alle akvamarin entusiaster, kaldes ”Santa Maria”.

Samme blå nuancer som findes i nogle få miner i Afrika hedder ”Santa Maria Africana”. Fra den Brasilianske stat Espirito Santo udvindes nogle blå akvamariner som er mindre intense end Santa Maria Akvamarinerne. De er opkaldt efter staten ” ”esprito Santo” En anden smuk blå nuance var opkaldt efter den Brasilianske droning I 1954 og hedder ”Martha Rocha”

Fra de mange brasilianske navne er det tydeligt at se hvor vigtigt Brasilien er blandt de lande hvor akvamariner findes. De fleste akvamariner kommer fra minerne i Syd Brasilien. Mange ædelsten findes i store krystaller men på grund af ujævnheder i farven og strukturen er store perfekt slebne ædelstene i perfekt kvalitet sjældne. Men man har dog fundet meget store akvamarin krystaller der har kunnet slibes som en stor smuk ædelsten som f.eks. ”Dom Pedro” den 26 kg store krystal der blev sleben i Idar-Oberstein i 1992 af ædelstens designer Bern Munsteiner. Det er den største sleben Akvamarin der findes.
Akvamariner er også fundet I andre lande som f.eks. Nigeria, Zambia, Madagaskar, Mozambique, Afghanistan og Pakistan
.


 

 
 

  
 
Home Ædelsten