Myconfidence.dk

 
Home De 4 Cér
 


 
Color - Farve.

klik
 

Diamanter kan have alle farver. Når man her snakker om vurdering af farve så er det kun diamanter der er helt hvide til let gullig. Når farven skal bedømmes tager man diamanten og ligger på et stykke papir, der er lavet til farvebedømmelse. Det kræver at man har en diamant lampe med det rigtige lys. Man har en række af diamanter i hver sin farve, og man ligger så de farver, der er passer sammen med diamanten, der skal bedømmes og man kan så lave en bedømmelse. Der findes flere skalaer til bedømmelse af farven.

 
 





 

SCANDN skala og CIA grader

¨SCANDN skala
River
Top Wesselton
Wesselton
Top cap
cap
 
                                                 CIA - grader
D - E
F - G
H - I
J - K
L - M
 

River (D og E )  er den bedste kvaliteten og hvor stenene er helt hvide og Cap (L og M ) er gullig og de billigste sten, når vi snakker om smykkesten.

Nogle diamanter fluoriderer ved ultraviolet lys, og nogle gør det med sollys. Det er rester af mineraler i meget små mængder, der farver diamanten.

De fleste diamanter er svagt gullige eller svagt brunlige, men de kan også være sorte. Rosa, grønne, blå eller kanariegule diamanter er sjældne, ligesom helt farveløse er det.

I dag kan man ændrer diamantens farve. Under opvarmning trænger forskellige luftarter ind i diamanten, og det er næsten muligt at lave de fleste farver også guld og sølv. Sådanne diamanter kan ikke sælges under de almindelige diamant regler

 

 




 
 
Home De 4 Cér