Myconfidence.dk

 
Home Den rå diamant
 
 
Konflikt diamanter.


Rå diamanter fra Sierra Leone Alluviale flodfund i Sierra Leone


 

Konfliktdiamanter er uslebne diamanter som oprørsbevægelser bruger til at finansiere deres væbnede kamp mod legitime regeringer. Konflikterne er ofte voldsomme og blodige og udspilles for meste på civilbefolkningernes bekostning. Derfor kaldes stenene også bloddiamanter. I lande som Angola, Congo, Elfenbenskysten, Liberia og Sierra Leone har konfliktdiamanter således givet næring til nogle af de blodigste konflikter, Afrika har været vidne til.

 Konfliktdiamanter fangede verdens opmærksomhed under den ekstremt brutale konflikt i Sierra Leone i slutningen af 1990′erne. I løbet af denne tid, er det anslået, at konfliktdiamanter udgjorde ca 4% af verdens diamant produktion.

Ulovlig uslebne diamanter er også blevet brugt af oprørere til at finansiere konflikter i Angola, Liberia, Elfenbenskysten, Den Demokratiske Republik Congo og Republikken Congo (også kendt som Congo Brazzaville). I dag er tilførslen af konfliktdiamanter blevet reduceret til betydeligt mindre end 1%.  

 

   

Diamant industrien så hurtigt at flere mennesker kørte kampagner  om emnet og filmen ”blod diamanter ” har sat fokus på et emne der ikke var i industriens interesse at få på sig og de store diamant selskaber har taget skridt til at lave embargo mod disse lande og i dag er der ikke de frygtelige forhold i Vest Afrika  og diamant fra disse lande er blive sat i system så vi forbruger kan se om diamanten kommer fra et konflikt områder med diamanter .

Hvis De Beers og andre ikke havde reageret ville situationen have skadet hele diamantindustrien hårdt overalt i verden på smykke området og det er fra disse område at nogle af de mest kostbarere sten findes sammen med Congo og Brazil i floder og hvor de lokale nærmest er lykke jæger på lodderne. Med denne ordning har man ikke taget hensyn til at en lovlig regering kan undertrykke sin egen befolkning så ledere beriger sig selv som man ser med ædelstensudvindingen i Myanmar hvor befolkningen lever i armod for at få billig arbejdskraft i ædelstenminerne.

 

 

  
 
Home Den rå diamant